top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverEllen Besaris

Wat bezielt me…

"Vind je het niet zwaar om alleen maar bezig te zijn met gedenksieraden? Je kunt toch ook trouwringen maken?”


Deze vraag krijg ik geregeld. Het klopt; ik zou ook trouwringen kunnen maken en dat is ongetwijfeld een stuk luchtiger. Toch heb ik hier niet voor gekozen en in mijn eerste blog wil ik dit graag toelichten.


Over het algemeen zie ik mijn cliënten twee keer. De eerste keer bij het bestellen van het sieraad en daarna weer bij het ophalen. Dat zijn vaak persoonlijke gesprekken die meteen de diepte ingaan, letterlijk over leven en dood. Emotionele verhalen waarbij geregeld tranen vloeien.


Mensen vertrouwen mij hun waardevolste sieraden toe. Een trouwring, die ter plaatse van de vinger gehaald wordt, een witte band achterlatend op de huid. En vaak krijg ik een beetje as van hun lief. Aan mij de grote eer om met deze 'schatten' aan het werk te gaan en er het mooiste, allerbelangrijkste sieraad voor de drager van te maken.


Dat bezielt me. Ik zou niets anders willen.Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page