top of page

Regelmatig wordt mij gevraagd om van twee trouwringen een nieuwe ring te maken. Vaak vinden mensen het lastig dat bij het omsmelten van deze ringen ook de gravures verdwijnen.


Gelukkig is er een mooi alternatief: de handgeschreven lasergravure. Hierbij wordt een nieuwe (handgeschreven) tekst of tekening gescand en in de computer geladen. Daarna kan deze exact zo, dus inclusief alle karakteristieke kenmerken, in de nieuwe ring gelaserd worden. Dit geeft een prachtige en bovenal persoonlijke meerwaarde aan het sieraad. Hieronder staan twee voorbeelden...oordeelt u zelf


   • Foto van schrijverEllen Besaris

"Vind je het niet zwaar om alleen maar bezig te zijn met gedenksieraden? Je kunt toch ook trouwringen maken?”


Deze vraag krijg ik geregeld. Het klopt; ik zou ook trouwringen kunnen maken en dat is ongetwijfeld een stuk luchtiger. Toch heb ik hier niet voor gekozen en in mijn eerste blog wil ik dit graag toelichten.


Over het algemeen zie ik mijn cliënten twee keer. De eerste keer bij het bestellen van het sieraad en daarna weer bij het ophalen. Dat zijn vaak persoonlijke gesprekken die meteen de diepte ingaan, letterlijk over leven en dood. Emotionele verhalen waarbij geregeld tranen vloeien.


Mensen vertrouwen mij hun waardevolste sieraden toe. Een trouwring, die ter plaatse van de vinger gehaald wordt, een witte band achterlatend op de huid. En vaak krijg ik een beetje as van hun lief. Aan mij de grote eer om met deze 'schatten' aan het werk te gaan en er het mooiste, allerbelangrijkste sieraad voor de drager van te maken.


Dat bezielt me. Ik zou niets anders willen.bottom of page